Tyrili klatring – Helt nytt klatresenter i Lillehammer

Lillehammer-regionen er ikke bare for den som er opptatt av snø og vinter. Regionen er også et eldorado for den som er interessert i klatring, det være seg på toppnivå eller som fritidsaktivitet.

Landets råeste klatresenter

Tyrili4

I september i fjor åpnet Tyrili klatring Norges råeste klatresenter i renoverte lokaler i det gamle slakteriet i Løkkegata 15., fem minutters gange fra Lillehammer sentrum. 1200 kvadratmeter med klatreflate i lyse og luftige omgivelser står klar til å ta i mot ivrige klatrere. Klatreveggen i senterets hovedrom er hele 15 meter høy med varierende helning og overheng. I tillegg har senteret eget kursrom, barnerom og avdeling for buldring. Senteret har også utstyrsbutikk og innbydende myldrearealer. På sikt er målsettingen også å åpne egen kafé.

Klatring for barn og voksne

Tyrili Ingvild

– Det er liv og røre i senteret hver dag fra morgen til kveld, forteller daglig leder Rune Osvold. Senteret har blitt veldig godt mottatt både blant fastboende og tilreisende, fortsetter han. Vi tilbyr kurs for både barn og voksne, organisert trening, så vel som drop-in. Trenger man en instruktør til å veilede eller sikre seg kan man leie det i en time eller to.
Osvold forteller videre at man har jevnlige helge- og kveldsarrangementer i senteret. I april var senteret arena for Norges cup og Ungdomslekene.
Selv om Tyrili klatresenter byr på utfordringer i for eliten, er Osvold nøye med å understreke at dette er et senter for hele bredden av klatreentusiaster. Her er det utfordringer for alle, uansett hvilket ferdighetsnivå man skulle være på.

 

Samarbeid med idretten

Norges Toppidrettsgymnas NTG klatring
Elever fra klatrelinjen på Norges Toppidrettsgymnas trener i Tyrili klatresenter

Tyrili klatresenter har et nært samarbeid med Lillehammer klatreklubb og Norges toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer, hvor klatring er én av linjene som tilbys.
Klatreklubben har Tyrili som base for sin aktivitet og er en viktig samarbeidspartner blant annet på arrangementene. På NTG kan elevene kombinere klatreinteressen med studiespesialisering. Skolens elever nyter godt av de fantastiske fasilitetene i senteret, samtidig som elevene er en ressurs for senteret i gjennomføringen av ulike aktiviteter..
– Ikke minst synes barn og unge at det er motiverende å få råd og veiledning fra noen av de beste juniorklatrerne i landet, avslutter Rune Osvold.

Aktuelle linker:
http://tyriliklatring.no/
http://www.ntg.no/no/velg_skole/lillehammer/idretter/klatring
http://www.lillehammerklatreklubb.no/

 

Les mer om Lillehammer

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz