Mustad Næringspark på Gjøvik har store utbyggingsplaner

Mustad Auditorium sett fra Hunnselva. Foto/Visualisering: Mustad Næringspark/Kontur

Mustad Næringspark er Gjøviks svar på Nydalen i Oslo. Det gamle industriområdet er på veg til å bli en splitter ny bydel. Det er ambisiøse planer for Mustad Næringspark. Nå er 65 bedrifter med til sammen 1000 ansatte lokalisert i de gamle fabrikklokalene.

Telenor er den største leietageren med 400 ansatte. Det er store planer for den videre utbyggingen og arealet skal dobles fra over 50 000 m2 til 130 000 m2 i løpet av en 25 års periode.I denne massive utbyggingen ligger et planer om en ny bydel med boliger, næringsliv, utdanning, servicetilbud, handel og kultur. Det skal bli et levende sted mellom gamle industribygg og ny moderne arkitektur i flotte omgivelser ved naturperlen Hunnselva.

VIEW-5-B_web

– Dette går inn som en del av fortettingsprinsippet i byen. Det at vi bruker allerede etablerte områder og planlegger bygging av boliger i tillegg til næringsvirksomhet blir godt tatt imot av politikerne våre, sier daglig leder i Mustad Næringspark Terje Solheim.

Mustad Næringspark

Ekspandering

Flere av bedriftene som flytter inn i Mustad Næringspark øker bemanningen.

«Noen flytter hit fordi de trenger større plass eller vil samle bedriften på ett sted. Resultatet er ofte at dette fører til ekspandering og dermed flere arbeidsplasser

I flere tilfeller har de innredet lokaler fra grunnen av i tråd med kundens ønsker, fortsetter Solheim.

-Da stripper vi de gamle fabrikklokalene helt ned og innreder på nytt til topp moderne kontormiljø, sier Solheim. For eksempel har Telenor skreddersydd sine lokaler for 400 ansatte.

Det er bygget bro over elva slik at adkomsten til Høgskolen i Gjøvik bare er en liten spasertur unna. Høgskolens posisjon innen høyteknologi gjør nærhet attraktivt.

-Vi er opptatt av helhet og vil imøtekomme behovet for tett samarbeid mellom næringslivet og høgskolemiljøet, sier Solheim som understreker at broen er ett av flere tiltak i utviklingen av næringsparken.

Riktig tempo

Han forteller videre at de er opptatt av å vokse i riktig tempo.

-Det er viktig for oss å tilby det kunden vil ha og være konkurransedyktige i et tøft utleiemarked, sier Solheim. Han forteller at de tilbyr systempakker der kunden får tilbud om å være med i ulike ordninger.

 

«Vi tilbyr systempakker der leietaker kan velge ordninger som blant annet kantine, vaktmestertjeneste, renholdstjeneste og posttjeneste.»

 

Den urbane framtida

Mustad opplevelser samordner kulturtilbudet i næringsparken og tilbyr blant annet elvepub, golf green og bedriftsmuseum.

DSC_0740_web

-Utenfor kantina er det bygget terrasse mot elva. Her blir det arrangert konserter og annen underholdning. Det er skikkelig god stemning en fin sommerdag, sier Solheim. Han forteller videre at det er bygget en golf green med tre hull, der interesserte kan trene på putting og slå av en hyggelig prat.

 

Brusveen gård ligger like ovenfor næringsparken og det er flere av bedriftene som benytter stedet til julebord og andre arrangementer.

-Vi ønsker å spille på den urbane framtida som flere ønsker seg og kombinere verdslige og åndelige verdier, smiler Solheim.

 

Mustad Næringspark har både kontorer som er klar for innflytting, eller muligheter for utbygging og oppussing etter leietakers spesifikasjoner. Ønsker du en uforpliktende prat eller visning i næringslokalene kan du kontakte daglig leder Terje Solheim på tlf 474 66 573 eller sende en e-post til firmapost@mustadpark.no

Mustad Næringspark

Les mer om Gjøvik

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz