Sommerskole på Vitensenteret Innlandet

Elias Strand Olsen og Mikkel Eng Mathiasen samler inn informasjon om Merkur som de senere skal presentere for resten av gjengen. (Foto: Brynjar Eidstuen)

Vitensenteret Innlandet på Gjøvik har også denne sommeren arrangert SommerXperimenter for barn som nå går i 4 til 7. trinn.
Original sak er publisert på OA.no 9. august 2016 av Juliane Olsrud.

 

Barna får eksperimentere

Vitensenteret_Innlandet-2
Deltakerne har laget solsystemkjeder ved hjelp av trekuler og maling. Fra venstre: Lærer Sigrid Skaug, Elias Strand Olsen, Maria Heggheim Berge og Andreas Heggheim Berge. (Foto: Brynjar Eidstuen)

I løpet av kurset som går over en uke, får de påmeldte barna prøve seg som forskere med forskjellige eksperimenter sammen med de ansatte. – Vi forsøker å øke interessen for realfag blant barn, og vi synes det er gøy å kunne tilby litt alternative sommeraktiviteter, sier Lars Harald Gjesvold, en lærerstudent som har sommerjobb på Vitensenteret for andre året på rad.

Denne uken er det tolv barn med på kurset, og i løpet av de tre ukene SommerXperimenter har vært arrangert har det vært til sammen 50 barn innom Vitensenteret.

 

Lager soslsystemer på Gjøvik

Vitensenteret_Innlandet-1
Iselin Stangstuen Kjeldsberg, Ada H. Caldecourt og Tiril Holtskog Heimdal arbeider flittig med solsystemkjedene sine. (Foto: Brynjar Eidstuen)

Gjesvold forteller at de ved Vitensenteret forsøker å dekke en stor grad av forskjellige fag som matematikk, fysikk og kjemi.

Han har satt sammen opplegget sammen med kollega Sigrid Skaug, som også er lærerstudent, og de faste pedagogene ved Vitensenteret. Gjesvold mener eksperimentene og det teoretiske barna lærer er grunnlaget for kompetanse vi trenger, og at det er viktig at barn får et bein innenfor i tidlig alder.

I dag har hovedeksperimentet vært å lage solsystemkjeder av trekuler og maling, slik at barna kan lære seg rekkefølgen av planetene og hvordan de ser ut. Lek og læring går hånd i hånd, og på denne måten håper Gjesvold at barna skal få et innblikk i og en økt interesse av de forskjellige sidene av realfagene.

 

Fornøyde deltakere på SommerXperimenter

Barna er ivrige i eksperimententene de gjennomfører i løpet av uka, og Gjesvold har inntrykk av at de trives. Deltakerne Maria Heggheim Berge og Sebastian Schøllseth er med på SommerXperimenter for første gang, og forteller at de synes opplegget er bra og er begge enige i at det kunne være spennende å være med også neste år.

Vitensenteret.no

 

 

 

Les mer om Gjøvik

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz