Freelancefotograf med Gudbrandsdalen som kulisse

Fra egne prosjekter. Foto: Erik Berg-Johansen

Først når han var 23 år kjøpte han eget kamera, men interessen for bilder har alltid vært der hos Erik Berg-Johansen. Fotografen arbeider med hovedmarked i Gudbrandsdalen.

Fotograf_Erik_Berg_Johansen
Erik Berg-Johansen. Selvlært fotograf med suksess.

Erik Berg-Johansen forteller at det i ungdomsårene ble litt slitasje på foreldrenes kamera i tenårene før han fikk seg kamera selv. Filmbudsjettet var også ganske stort i tiden før digitalkamera kom minnes han. Bilder har han alltid hatt interesse for, men det skulle gå litt tid før han begynte å bevege seg mot en karriere som profesjonell fotograf.

 

 

Fra hobbyfotograf til Autofil

Dodge Charger R/T i Gudbrandsdalen
Dodge Charger R/T. V8 og  Gudbrandsdalen i skjønn forening.

 

-Den første betalte fotojobben fikk jeg fra bilbladet Autofil i 2007, forteller Erik.

Da hadde han ikke tatt bilbilder før, men Autofil hadde sett andre bilder han hadde tatt, og likte tydeligvis det de så.

 

Oppdrag og kreative prosjekter

Dansere_Gudbrandsdalen
Det er ingen tvil om at Erik behersker både kamera og regi. Her er danserne Kristina Berget og Martine Hattestad Kveli i aksjon med verksted som kulisser.

 

Han har også jobbet som vikar for fotografen på Vinstra. Så i 2012 etablerte han eget firma og tar nå bilder kommersielt. Det går i bilder for bedrifter, reklamemateriell, familiebilder og bryllup. I tillegg blir det en del egne prosjekter som i blandt gir slående resultater slik som dansere i aksjon. Erik har ved behov leid studio hos sin kollega på Vinstra, men tenker nå alvorlig på å etablere studio på Otta.

Viktig å levere varene

aktiv_201412feb._8106Fotograf som yrke er helt forskjellig fra bare noen år siden. Bildeflommen fra mobiltelefonen gjør at Erik ikke kun kan levere en teknisk avbildning. Han må tilføre motivet et innhold og levere en teknisk kvalitet som kundene selv ikke klarer. Det klarer han tydeligvis.

 

Markedsfører kun på Facebook

torill_jon_141907_0606– Jeg er alltid spent på bryllupsbilder, det er alltid en utfordrende, sier Erik. Bryllupsbilder har en rekke utfordringer som skal møtes. Press på brudeparet, dårlig tid og varierende belysning. Da jobber man «live».

Markedsføring i tradisjonell form har ikke Erik gjort i det hele tatt, forteller han. At han har fornøyde kunder og legger ut bilder sine på Facebook, er velfungerende markedsføring.

 

Fotograf Erik Berg-Johansen på Facebook

Otta brygge

Norconsult på Otta ønsker å ansette flere

Ung i Midtdalen

Vinstra ungdomsklubb

En rå danselinje på Vinstra vgs

Nord-Gudbrandsdal «Komtiloss»

Midt-Gudbrandsdal Næringsforening

Les mer om Gudbrandsdalen

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz