Otta brygge – Nye eksklusive leiligheter skal bygges på Otta

Otta brygge. Illustrasjon: Heggelund og Koxvold

Otta står foran en ny tidsregning. Til høsten vil det etter planen bli lagt ut leiligheter for salg i det nye «Otta brygge» kvartalet. De mest eksklusive på opptil 170 kvm.

Saken er publisert 17.03.2015 på Gd.no.

 

Bygger leiligheter for 90 millioner

Otta_brygge_illustrasjon2_1920_25
Otta brygge. Illustrasjon: Heggelund og Koxvold

 

«Otta brygge» blir utvilsomt noe nytt i norddalen. Aldri før er et kvartal regulert på denne måten, mener Simen Bergdølmo, som sammen med Øyvind Holen og Helge Barknæs står bak prosjektet. Samtlige er heidøler og villige til å satse stort på eiendom på Otta. Sammen har de stiftet selskapet «Otta Brygge AS».

Sel kommune er også med på prosjektet. De skal bygge 16 leiligheter for funksjonshemmede til en pris på 45 millioner kroner. Husbanken er med i finansieringen her og yter 45 prosent tilskudd av nettosummen, bekrefter kommunalsjef i Sel kommune, Steinar Løsnesløkken.

Totalt skal det bygges for 90 millioner kroner i kvartalet, ifølge Bergdølmo.

Eksklusive leiligheter

Stor spenning knytter det seg nok til prisnivået på tre av totalt 14 leiligheter, som blir lagt ut for salg på det åpne markedet til høsten. De mest eklusive er på 170 kvadratmeter over halvannen etasje, med takteresse. Prisen kan ende, etter det GD forstår, på rundt fem millioner kroner. I så fall har det aldri vært solgt så dyre leiligheter på Otta før. Det bekrefter eiendomsmekler Gunn Jotun i DNB eiendom.

Ellers starter prisen på rundt 2,6 millioner for de rimeligste, fra 80 kvm til 110.

– Stiv pris på Otta?

– Nei, det er stor interesse allerede, særlig for de dyreste. Og det er før vi har gått ut med noe salgsprospekt i det hele tatt. Beliggenheten er unik, etter min mening. Det ligger skjermet til, samtidig som det er sentrumsnært.

– Hvem er den typiske interessent?

– Tilbakeflyttere, innflyttere og lokale. Det er hele spekteret.

Underjordisk parkering

Oppsiktsvekkende er også parkeringsforholdene. Dette blir første underjordiske parkeringshus nord for Lillehammer – med plass til 142 biler. Anlegget skal bygges vanntett ettersom Otta er flomutsatt deler av året. Av den grunn har utbyggerne vært i tett dialog med Norges vassdrags og energidirektorat (NVE), som planlegger flomforebygging rundt hele Otta sentrum i årene som kommer.

– Parkeringshus er eneste måten å løse denne problematikken på. Det er knapt med plasser å oppdrive ellers i området, sier utbyggeren.

– Men det fordyrer vel?

– Det fordyrer noe, men det er en mye bedre løsning. De som får plass kan ta heisen rett ned i garasjen og slippe å skrape is om morgenen, sier han.

En ny tidsregning for Otta

Bergdølmo kaller utbyggingen for «en ny tidsregning» for Otta som by. Men ikke alt blir realisert nå. Utbyggerne har et ti års perspektiv. Arkitekter er Heggelund og Koxvold As i Oslo.

De har tidligere tegnet prestisjebygg som Nordland Teater i Mo i Rana og Edderkoppen Teater i Oslo, blant annet

Reguleringsplanen for området blir lagt ut på seks ukers høring etter påske. Kommunestyret i Sel skal sluttbehandle den i møte i juni. Byggestart skjer umiddelbart etter dette, med forbehold om at den blir godkjent.

LES OGSÅ: – Bra at noen vil satse slik

 

Vinstra ungdomsklubb

Freelancefotograf i Gudbrandsdalen

En rå danselinje på Vinstra vgs

Norconsult på Otta ønsker å ansette flere

Nord-Gudbrandsdal «Komtiloss»

Midt-Gudbrandsdal Næringsforening

Les mer om Gudbrandsdalen

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz