Vinstra ungdomsklubb gir en god oppvekst

Ungdomsklubben på Vinstra legger opp til svært gode oppvekstvilkår for ungdommene i området.

I ungdomstiden formes man som menneske, og på Vinstra formes man godt. Et godt ungdomstilbud i Gudbrandsdalen er nøkkelen til dette.

Ungdomsklubben på Vinstra er et prioritert område for Nord-Fron kommune, og en del av ungdomssatsingen «Ung i Midtdalen» som kommunene Sør-Fron, Nord-Fron og Ringebu står bak.

– Det vi gjør for ungdommen her på klubben er ikke noe som kommunen gjøre. Vi gjør det fordi vi ser nytten av å ha gode tilbud til ungdommen, sier ungdomskonsulent Erik Tøftestuen i Nord-Fron kommune.

Vi ser nytten av å ha gode tilbud til ungdommen

Kåja – fritidsområdet der alt skjer

Vinstra Kåja Camp Gudbrandsdalen Flyfoto
Kåja idrettspark og ungdomsklubben. Flyfoto: Fredrik Weikle.

 

Vi drar ned for å se på Kåja. Kåja idrettspark ble offisielt åpnet i september 2010. Den inneholder en kunstgressbane og en gressbane. Det er også en lengdegrop, anlegg for høydehopping og løpebane. Ungdomshuset ligger også her.

Kåja camp!

Særlig Kåja Camp er viktig. Denne campen er en leir for ungdom som arrangeres hver sommer. Forberedelsene for campen i 2015 er i full gang, så merk av 12.- 14. juni. Programmet avsløres fortløpende fra mars. Hold deg oppdatert på Kåja Camp´s facebookside

Kåja_Camå_Vinstra_GudbrandsdalenFjorårets camp i 2014 hadde et fullspekket program med blant annet Rockemaraton arrangert av de lokale kulturskolene, standup med Christian Fredrik Mikkelsen og Christoffer Schjelderup. På dagtid var det workshops i graffiti med Stay, Santiago og Robeks. Det var re-design med tekstilkunstneren Eline Medbø som lærte ungdommen og re-designe klær. Man lærte å lage egne klær med et unikt design. Campen hadde 184 deltakende ungdommer.

Ungdomshuset er helt sentralt på Kåja. Inne ser man helt klart at ungdommen har vært med å bestemt utformingen. Her er det bar, sittegrupper, billardbord, luftputebrett og et stilig temarom fra Lord of the Rings med et eventyrlig landskap.

Og, merk dere dette, Vinstra ligger slik til at et eventyrlige landskap ligger noen minutter fra sentrum. Ikke på tapet, men i virkeligheten. Du kan nesten spontant bli med på fossevandring i den vinterfrosene elva Vinstra. En opplevelse som overgår det som lar seg reprodusere i en kinosal.

Ny kino på Vinstra

Erik Tøftestuen
Erik Tøftestuen

 

Kinostolene har god komfort, noe som er svært viktig for en god kino. Erik er filmentusiast og sier den gode kinoen er en av grunnene til at han velger å bo på Vinstra. I tillegg har du en enorm tilgang til nydelige og snøsikre alpinanlegg. Når du bor midt i Gudbrandsdalen er både Gålå, Hafjell og Kvitfjell en del av nabolaget.

 

Vinstra ungdomsklubb på facebook

Ung i Midtdalen

Vinstra kino

En rå danselinje på Vinstra vgs

Freelancefotograf i Gudbrandsdalen

Otta brygge

Norconsult på Otta ønsker å ansette flere

Nord-Gudbrandsdal «Komtiloss»

Midt-Gudbrandsdal Næringsforening

 

Intervju med ungdomskonsulent Erik Tøftestuen

Les mer om Gudbrandsdalen

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz