Vinstra får landets beste motorsportarena

Vinstra Motorsportarena under bygging. Dronefoto: Andreas Varpestuen

Det blir full utbygging av Vinstra Motorsportarena. På strekningen midt mellom Norges to største byer, investeres nå 32 millioner kroner i det som skal bli landets mest komplette motorsport-anlegg.

Original sak er skrevet av Kristin Veskje og publisert 03.05.2017 på gd.no.

 

Vinstra Motorsportarena Foto: Kristian Veskje
Motorsportbanen BYGGES i Ruste: Nå er alt klart for en utbygging av en komplett motorsportbane i Ruste i Nord-Fron. – Ingen ting stopper prosjektet nå, sier Trond Skurdal og Lars Nyhus i Norsk Motorklubb i Midt-Gudbrandsdalen (NMK). Her sammen med entreprenør Egil Rolstad, som er godt i gang med arbeidene på motorsportanlegget. Foto: Kristin Veskje

– Nå blir det full utbygging. Dette blir landets, eller Nordens, mest komplette motorsportanlegg, slår Trond Skurdal og Lars Nyhus i Norsk Motorklubb (NMK) i Midt-Gudbrandsdal fast.

– Endelig får vi plassert et motorsportanlegg der det bør være. Midt i landet. –Trond Skurdal, NMK.

Den siste måneden har maskinentreprenøren E. Rolstad AS vært i sving på Vinstra Motorsportarena for å forberede den storstilte utbyggingen. Neste sommer skal anlegget være klart til bruk for 16 ulike motorsportgrener. Blant dem rallycross, bilcross, drifting, dragrace, roadracing og mer. Asfaltbanen som legges for roadracing er på 1,3 kilometer. I tillegg bygges klubbhus og fasiliteter for publikum.

 

Arena for banekjøring og nasjonale løp

Flyfoto av Vinstra Motorsportarena i Gudbrandsdalen
Vinstra Motorsportarena i Gudbrandsdalen er underbygging. Dronefoto: Andreas Varpestuen

– Endelig får vi plassert et motorsportanlegg der det bør være. Midt i landet, sier Skurdal.
Og motorklubben i Midtdalen har fått lovnad om nasjonale løp.
– Det blir i alle fall tre årlige nasjonale bilcrossløp. Det er vi sikre på at vi får. Dragrace blir det også. Vi flytter også Frya motorshow hit, sier Skurdal og Nyhus. Første billøp kan bli i 2019. Anlegget blir kompakt og publikumsvennlig, sier de. Når alt står ferdig ligger det til rette for aktiviteter, trening og løp for både barn, ungdom og voksne. En viktig motivasjon for utbyggingen er tilbud til barn og unge.

 

– Dette er et kjempespennende prosjekt. Dette skjer takket være ildsjeler. Noen må tørre å tenke stort. Da kan en må til det utroligste. –Even Aleksander Hagen, fylkesordfører.

 

Spleiselag med offentlig og privat

GLEDES: – Utrolig å få et slik anlegg i Gudbrandsdalen, mener fylkesordfører Even Aleksander hagen og ordfører Rune Støstad. Her sammen med ildsjelene Trond Skurdal og Lars Nyhus.
GLEDES: – Utrolig å få et slik anlegg i Gudbrandsdalen, mener fylkesordfører Even Aleksander hagen og ordfører Rune Støstad. Her sammen med ildsjelene Trond Skurdal og Lars Nyhus. Foto: Kristin Veskje

Finansieringen av de 32 millionene skjer gjennom offentlig finansiering, spillemidler og tilskudd. Nord-Fron kommune har kjøpt den 265 mål store tomta og bidratt med omkring 2 millioner kroner foreløpig.

Oppland fylkeskommune har bidratt med nærmere tre millioner.
– Finansieringen er langt på veg på plass. Ingen ting kan stoppe dette nå, sier de.

Det var en prislapp på over 50 millioner som var skissert tidligere.
– Nå får vi gjort arbeidet rimeligere. Vi har entreprenører som ga oss god pris.Vi traff godt med tiden. Det er stor kapasitet i området, etter E6 utbyggingen. Det er også lagt ned og skal legges ned dugnadsinnsats i anlegget. Entreprenører har tidligere bidratt med dugnad tilsvarende 5,5 millioner kroner.

 

Tørre å tenke stort

–Vi har stilt oss bak dette fra begynnelsen og det forplikter. Utrolig spennende å få et slik miljø i Gudbrandsdalen. Dette vil skille seg ut i nasjonalsammenheng og vekke stor interesse, Veldig positivt å få en slik arena her, sier Hagen.
– Dette har vært et prioritert anlegg for oss i flere år. Dette er en unik mulighet. Dette gir en fantastisk mulighet for hele regionen. Et stort utviklingsprosjekt som vil ha ringvirkninger langt ut over motorsporten, mener ordfører i Nord-Fron, Rune Støstad.

 

Vinstra Motorsportarena

Ledige stillinger i Gudbrandsdalen

Boliger til salgs i Gudbrandsddalen

Les mer om Gudbrandsdalen

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz