Hadeland – jobb i byen, lev på landet

Mange drømmer om et litt mer avstressende liv utenfor byen, selv om de ikke vil gi opp jobb og karriere i storbyen. På Hadeland kan du få i pose og sekk.

Har du vurdert å slå deg til ro utenfor Oslo, men vil gjerne beholde jobben og mulighetene der inntil videre? Kommer du fra Hadeland og leker med tanken på å flytte tilbake? Eller drømmer du om et småbruk med ro og fred?

Herlige Hadeland

Feire jul i nytt hus? Sol og fantastisk utsikt over Viggadalen, Gran.

Nikker du gjenkjennende på noen av spørsmålene over, bør du kanskje ta en titt mulighetene på Hadeland.

For en Oslo-boer kan Gran på Hadeland virke utrolig langt borte, men er du klar over at du kan være i sentrum av Oslo med tog på en time og et kvarter?

Velger du å ta bilen, vil du være der i løpet av timen.

 

På Harestua kan du lett hoppe på Gjøvik-banen, og etter 40-50 minutter står du midt i Oslo-gryta. Og da kan du ha gjort unna noe av arbeidsdagen i fred og ro på toget innover

De som selger i Oslo får stort handlerom i markedet på Hadeland, Terje Heggen, EiendomsMegler 1, Hadeland.

 

At du i tillegg får mye mer for pengene når du beveger deg ut av byen, er heller ingen ulempe.For ikke å snakke om deg som gjerne vil ta en treningstur på ski eller jogge en tur etter middag, her er forholdene optimale og ligger rett utenfor døra – sommer som vinter. Hadeland har rett og slett mye å velge i for enhver smak.

Stabil pågang

Kvernhusmoen på Harestua med 12 enheter ble solgt på 10 dager, flere med budrunder.

Trine Skattum Rikoll i DNB Eiendom Hadeland forteller at boligsalget på Hadeland har vært normalt og stabilt gjennom hele 2017, og hun regner med jevn pågang helt fram til folk tar juleferie.

– Harestua er nok aller mest populært nå, på grunn av nærheten til Oslo, men sentrale områder på Gran og Brandbu vekker også interesse blant kjøperne.

Grua har også blitt en «hot spot» i det siste, forteller Rikoll.Hun bekrefter at den største andelen av kjøperne drømmer om et småbruk, og disse er det alltid rift om, og ellers er det mest eneboliger eller sentrumsnære leiligheter som er i skuddet.

Grua har blitt hot nå i det siste, Trine Skattum Rikoll DNB Eiendom Hadeland

Trine Skattum Rikoll i DNB Eiendom ser lyst på framtida i boligmarkedet på Hadeland

– Kjøperne er i alle aldersgrupper, og vi ser at det hovedsakelig er folk som opprinnelig er fra Hadeland som er de ivrigste. Men vi treffer en økende andel av Oslo-folk og folk fra nærområdene til Oslo.

Hun kan også fortelle om mye byggeaktivitet på Hadeland. – På tomtefeltet Lauvlia i Moen har tomtene vært utrolig populære med sin flotte utsikt over Hadeland og Randsfjorden. Vi har også flere prosjekter som ikke er klare ennå.

Vårt siste ferdigstilte prosjekt på Harestua, Kvernhusmoen med 12 enheter, gikk over all forventning. I utgangspunktet var disse tenkt solgt over tid, men alle boligene gikk unna på 10 dager, flere med budrunder.

Rikoll har ikke noe problem med å se fordelene ved å flytte til Hadeland. – Her er det nært til det meste, de mest populære områdene er bare en drøy time fra Oslo eller Gardermoen. Du kan fint jobbe i Oslo og bo på Hadeland. I tillegg har du den flotte naturen og tilgang på skog og mark, som gir gode oppvekstvilkår for barn og unge, sier Rikoll.

 Mye for pengene

Terje Heggen i Sparebank1 Eiendom lover mye for pengene for de som flytter nordover fra Oslo.

Terje Heggen , som er daglig leder og fagansvarlig i Eiendomsmegler1 bekrefter at markedet er bra og mener det ikke er nevneverdig påvirket av roligere tempo mange andre steder. Det er bra interesse i hele Hadelandsregionen, og omsetningen er relativ rask.

 

– Vi ser at sør på Hadeland er det en økende interesse fra innbyggere i Hakadal, Nittedal og Oslo. I tillegg kommer det en del kjøpere fra Romerike. I Gran er det mer lokale kjøpere. Selv har vi mange prosjekter på gang, fortrinnsvis leiligheter og flermannsboliger/tomannsboliger, forteller Heggen.

Sandødegården er et eksempel på et av flere særs vellykkede og fullsolgte prosjekter i Gran for EiendomsMegler 1 Hadeland.

Eiendomsmegler1 bygger også fritidsleiligheter på Svea/Nordmarka, ikke langt fra Mylla, som lanseres i Januar 2018. – Prisnivået i Oslo er vesentlig høyere enn på Hadeland. En halvpart av en tomanns-bolig kan koste opp mot 10 millioner og mer i spesielt attraktive områder i Oslo, sier han.

På Hadeland finner du nesten ikke en enebolig som koster 10 millioner, noe som gir stort handlerom for de som selger i Oslo.

 

– Så om du tenker å kjøpe i Oslo og har budsjett etter disse prisene, kan du handle nesten hva du vil på Hadeland, lover Heggen.

Det gode livet på landet

På Hadeland er det topp barnehagedekning og varierte tilbud – her finner du alt fra naturbarnehager, bondegårdsbarnehager, Steinerbarnehager, til de mer tradisjonelle. Du har et godt undervisningstilbud, med et nettverk av små grendeskoler og større skoler som er lokalisert i de tre kommunene Jevnaker, Lunner og Gran.

 

Hadeland Videregående Skole har skolesteder på Brandbu, Gran og Roa, og tilbyr flere studiespesialiseringer, blant annet Medier og kommunikasjon, Idrettsfag, og Teknikk og Industriell produksjon.

Skiløyper Hadeland langrenn skispor Oppland
Oppkjørte langrennsløyper på Hadeland. Foto: Hadeland nært og naturlig

På fritida kan du velge og vrake i turstier og skiløyper i Nordmarka og på Øståsen, et eldorado for padling finner du på Fjorda og Randsfjorden og du har fantastiske fiskemuligheter i over hundre vann.

Rett og slett tilgjengelig, variert og vakker hverdagsnatur for både mosjon og rekreasjon. Her starter naturopplevelsen ved hageporten og friluftslivet er tilgjengelig for alle.

 

Les mer om Hadeland

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz