Brunbjørn – gründere i bredbånd

–Vi er robuste og ønsker å skille oss ut i markedet, sier personalsjef Reidun Svensson i Brunbjørn AS. Firmanavnet er altså ikke tilfeldig for det voksende Lillehammer-selskapet.

IMG_5039
Ansatte hos Brunbjørn AS, fra venstre: Reidun Svensson, Daniel Solbakken, Torje Høyesveen, Håkon Elden og Elisabeth Stenersen.

Gründerbedriften Brunbjørn ble startet opp i 2013. Utviklingen har pekt rett til værs med økning i omsetning fra 5,9 til 52 millioner på to år.

Firmaet er en totalentreprenør innen utbygging av bredbåndsfiber. De tar på seg prosjektering og fiberutbygging for større nettleverandører som Gudbrandsdal Energi, Eidsiva bredbånd, Tafjord Kraftnett og Varanger Kraftutvikling i nord.

 

–Vi har hovedkontoret vårt her på Lillehammer, men har hele Norge som virksomhetsområde.

 

Det er lov å være god

Brunbjørn_Gausdal_fiber3I 2014 mottok Brunbjørn Fakkelprisen som deles ut til personer, bedrifter og/eller organisasjoner som har utmerket seg spesielt. Brunbjørn stakk av med ”Gründerprisen”.

–Såklart dette er veldig stas for alle oss som jobber her, sier en stolt Reidun. Det skal være lov å være god.

Lærebedrift

–Vi har akkurat blitt godkjent lærebedrift, så det er vi fornøyde med. Vår første lærling innen telekommunikasjonsmontørfaget begynte i år, forteller Reidun.

 

Målet etter hvert er å ha flere lærlinger. Vi håper på å være en attraktiv læreplass.

 

Kompetanseløft

Brunbjørn_GausdalDet er ellers stort fokus på kompetanseutvikling innad i Brunbjørn.

–Vi har satt i gang et internprosjekt som skal øke kompetansen i bedriften og bedre samspillet. Vi ønsker også å utvikle anleggslederne våre enda mer, og er under planlegging av «Anleggslederskolen» som vil bli 4-5 samlinger i løpet av neste år.

 

 

Brunbjørn_Gausdal_fiber2

Les mer på Brunbjørn.no
Lillehammer.no

Les mer om Lillehammer

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz