Sterkt idrettsbasert næringsliv i Lillehammer-regionen

Aktivklinikken Lillehammer AS ble etablert i 2001. Klinikken eies av terapeutene Peder Sahlin, Kristoffer Sæther, Hans Noet, Håvard Selbæk og Einar Kalsæg. Her er fysioterapi og manuallterapi grunnstenen i behandlingen.

Flere hundre utøvere i toppsjiktet av norsk idrett bor og trener i Lillehammer. I tillegg går befolkningen her mer på treningssenter enn andre. Dette gir et stort marked innen idrettsbasert næring.

Aktivklinikken_Lillehammer Hans Noet er fysioterapeut og etablerer av Aktivklinikken. Hans har bl.a jobbet fulltid med profesjonell fotball og har vært involvert med Norges Toppidrettsgymnas Lillehammer siden deres etablering. Foto: Aktivklinikken.

 

Hundrevis av toppidrettsutøvere

Flere hundre utøvere i toppsjiktet av norsk idrett bor og trener i Lillehammers gode og stabile klima. I flere år skal de leve et optimalt liv som gir resultater i løyper, bakker og baner. Da holder det ikke at den enkelte utøver har akkurat det som nødvendig. Det er mer som skal til. Også øvrig befolkning, både unge og voksne er svært aktive i regionen.

– Aktivklinikken har 8 ansatte og bedriften hadde helt klart være mindre om ikke vi hadde idretten som marked. – Hans Noet.

En rekke bedrifter og institusjoner holder til på Lillehammer for å serve utøverne og utføre tjenester. En av disse er Aktivklinikken som holder til i Håkons Hall.

 

Running School Lillehammer

Et produkt fra Aktivklinikken er “Running School”. Dette er en tjeneste hvor man får utført løpsanalyse og korreksjon av løpeteknikk. Mens vi er innom er det Mathias Voldsrud (12) som har time. Her lærer han teknikk og motorikk for et bedre steg i håndball og fotball.

 

Mathias Voldsrud får analysert løpsteknikken og hjelp til å justere steget. Mathias Voldsrud får analysert løpsteknikken og hjelp til å justere steget. Foto: Erland Flaten.

 

Olympiatoppen

Erlend_Slokvik
Erlend Slokvik. Foto: NSSF.

En viktig institusjon på Lillehammer er Olympiatoppen.

 – Vi er her med seks personer og tre fulle årsverk fordi vi vil være tett på utøverne hele tiden.  Erlend Slovik, avdelingsleder for Olympiatoppen innlandet

Han har seks ansatte med blant annet trenere, leger og fysiologer i sving på Lillehammer.

 

 

Mange personlige trenere i Lillehammer

aktivklinikken_2015_002
Hans Noet på Aktivklinikken i Lillehammer sier at bedrifter innen idrett ehar et godt marked. Foto: Erland Flaten.

Husk også at Lillehammers befolkning går mer på treningsstudioer enn andre. Det ser man på medlemstallene og det mange som jobber som for eksempel personlige trenere.

Både Hans Noet og Erlend Slovik er overbevist om at Lillehammers næringsliv innen idrett er omfattende og vekstkraftig.

 

Høgskolestudie tilpasset toppidrettsutøvere

Høgskolen i Lillehammer har et toppidrettsprogram som gjør at utøverne kan ta studier og trene samtidig. I tillegg utfører skolen forskning og testing, for eksempel utholdenhetstester. Avdelingen har også en professor i fysiologi.

Også på sykehuset er det et professorat innen idrett, og Lillehammer har fastleger som jobber med idrett.

Norges Toppidrettsgymnas (NTG) har lenge hatt en solid fagstab med både lærere og trenere med dyp fagkunnskap om idrett. Elevene innen forskjellige disipliner nyter godt av dette. Noen får senere OL-gull, da jubler også stolte fagfolk. NTG fikk fakkelprisen for 2015.

 

Lillehammerregionen

Aktiklinikken

Olympiatoppen

Norges Toppidrettsgymnas (NTG)

Lillehammer kommune

Tyriliklatring

1000 ikt-arbeidsplasser i Lillehammer

Eidsiva Bredbånd Activity Based Workplace

Byutvikling Nord

Rosenlund bydelssenter

Hafjell

Les mer om Lillehammer

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz