«Lillehammer Taarn» – nye leiligheter midt i sentrum

TVILLINGTÅRN: Snart konfronteres 60-tallets Lillehammer med den nye tid. Lillehammer Taarn reises på parkeringsplassen til gamle Folkets Hus av advokat Kristoffer Ringerud. Bygget er tegnet av Code Arkitektur i Oslo og skal romme 26 leiligheter. Illustrasjonen er ikke nødvendigvis helt i samsvar med de løsninger som blir valgt. Illustrasjon: Code Arkitektur

Nå vokser Lillehammer i høyden. Nye leiligheter midt i Lillehammer sentrum blir med på å forme sentrum til et enda mer urbant område. Original sak er publisert på GD.NO 19. mai 2016

– Vi arbeider med detaljplanleggingen, og håper på salgsstart i september, sier advokat Kristoffer Ringerud.

Grøntarealer som binder sammen kvartalene

Lillehammer Taarn skal romme 26 leiligheter over åtte plan med parkering i to plan under bakken. Ringerud er ikke redd for høyden. Han synes tårnet har fått en fin arkitektonisk utforming, og mener det vil stå seg fint ved siden av Folkets Hus blokka.

– Vi skal ha parkering i to plan under bakken med heis rett til leilighetene. Det vil frigjøre plass til grøntarealer og gutuer som binder kvartalene sammen med sentrum. Forøvrig vil de fire øverste leilighetene få egne takhager, sier Ringerud.

 

14 nye USBL-leiligheter

RAM-prosjekt: Slik har RAM Arkitektur tegnet den nye borettslagsblokka i Jul Pettersens gate 11. (Illustrasjon: RAM Arkitektur)
RAM-prosjekt: Slik har RAM Arkitektur tegnet den nye borettslagsblokka i Jul Pettersens gate 11. (Illustrasjon: RAM Arkitektur)

 

Han er blir ikke den eneste som bygger i denne delen av byen nå. Rett ovenfor, i Jul Pettersens gate 11, planlegges det salgsstart av 14 USBL-leiligheter på ettersommeren.

– Vi bygger ikke fullt så høyt som naboen. Det skyldes av vi har en tidligere reguleringsplan å forholde oss til. Vi har ikke funnet grunn til å utfordre den, sier Pål Sjetne, daglig leder i USBL Lillehammer.

– Er det leit for dere at det kommer en tårn rett foran og tar utsikten?

– Nei, jeg tror ikke det. Det kommer dessuten ikke rett foran. Det blir liggende litt på siden. Våre leiligheter vil uansett være attraktive, Avslutter Sjetne.

 

Bo og leve i Lillehammer-regionen

Ledige stillinger i Lillehammer-regionen

Les mer om Lillehammer

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz