Sykling i Lillehammer-regionen

Lillehammer og området rundt er viden kjent for å være på topp som vinterregion. I tillegg finnes det massevis av muligheter for sykling.

 

Sykkeleldorado

Forestille deg fjell, stier, seterveger, gjennom bygder og kulturlandskap, gjennom levende setergrender, over klukkende fjellbekker og med utsikt til noen av Norges flotteste fjellområde. Hvis man i tillegg legger på mulighetene heisbasert downhillsykling i et av Europas beste anlegg, er sykkelmulighetene komplett. Det leies ut sykler mange steder.

 

Sykling på Skeikampen

skeikampen
Foto: Skeikampen.no

Tar du først turen til Gausdal kan du sykle til stisyklingsmekkaet på Skeikampen. Ta turen ut i traseen til det som entusiastene kaller Norges vakreste terrengritt – Bukkerittet. Ellers byr Skeikampen på «Pump track», en sykkelløype på ca 130m på flatmark med kuler, hopp og doserte svinger. De er designet med hopp og kuler slik at det er mulig å sykle uten å bruke pedaler. Pump track kombinerer god trening og lek – både for barn og voksne.

 

Sykling på Nordseter

nordseter
Foto: Gd.no

Det er kort vei til Nordseter, og det er heller ikke uoverkommelig å komme seg til Øyer og Hafjell via idylliske fjellveier, stier og råk. Det ble laget et nytt sykkelkart i fjor, og det kartet kommer til å oppdateres til denne sommeren. Det er felles for Øyer, Nordseter, Sjusjøen og Lillehammer. Med et felles kart vil syklister kunne holde på i mange dager uten å måtte sykle samme sti eller vei en eneste gang.

 

Birkebeinertraseen

birkebeiner
Foto: Gd.no

Om sommeren er det store muligheter for sykkelentusiaster her. Birkebeinertraseen ligger her – og med det utgangspunktet har du en rekke fjellveier, stier og andre muligheter i nærområdet.

Forestille deg fjell, stier, seterveger, gjennom bygder og kulturlandskap

 

Sykling på Sjusjøen

img_1001
Foto: Anders Lindstad

Sjusjøen har også et tilbud i Natrudstilen.  Sjusjøen Mountain Bike Park åpnet første gang i 2013, og her finnes sykkelløyper for hele familien i alle vanskelighetsgrader.
Ferdighetsparken gir perfekt start for nybegynnerne og ypperlig oppvarming for de erfarne. Parken består av 1 km gruset løype med doseringer, hopp og hinder. Dette er også et populært innslag blant de yngre syklistene, som gjerne tar runde etter runde i løypa.

En skiltet løype viser vei til kafeen på Brannhytta, på toppen av Natrudstilen. Her serveres nystekte kanelsnurrer og vafler til en fantastisk utsikt. Kafeen er åpen i helger og fellesferie. Her er det mulig å leie sykler.

 

Hafjell bike park

hafjell-bike-park
Foto: Hafjell

Fantastisk downhill i et av Europas beste anlegg. Hafjell er naturlig nok mest kjent for spektakulær downhillsykling. Dette er et tilbud som kan tilpasses alle – du trenger ikke starte i svarte løyper. Her bygges en ny løype i sykkelparken som er spesielt egnet for barn fra ca 7 år og nybegynnere på terrengsykkel.

Tar du Gondolen til Mosetertoppen har du et flott utgangspunkt for å sykle videre innover Øyerfjellet. Her kan det legges inn kafferast på Pellestova, og turen kan gjerne gå til Nordseter eller Sjusjøen.

 

Tour of Norway

tourofnorway
Foto: Gd.no

hadde flere år Lillehammer som målpunkt – etter å ha syklet Reistadbakkene flere turer. Reistadbakkene ligger fortsatt der – innbydende nok for dem som ønsker å kjenne litt på melkesyra. Turen gir fantastisk utsikt over Lillehammer, og i Saksumdal kan du velge mellom å ta runden ned til Vingrom og tilbake til Lillehammer, eller du kan fortsette til Gausdal, sykle forbi Bjørnstjerne Bjørnsons hjem i Follebu og videre inn i et levende kulturlandskap som hentet ut av en reklamefilm.

 

Flytte til Lillehammer?

www.lillehammer.com

www.skeikampen.no

www.nordseter.no

www.birken.no

www.visitsjusjøen.no

www.hafjell.no

www.tourofnorway.com

 

Les mer om Lillehammer

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz