Kafeer og restauranter i Lillehammer

I Gågata i Lillehammer finner du mange koselige steder å spise og drikke. Restauranter, utekafeer eller gastropub. Det finnes noe for enhver gane i Lillehammer sentrum. Se et utvalg av dem her!

LYNG mat & bar

LYNG mat & bar er et restaurantkonsept som åpnet 15. november 2018. Der serverer sesongbasert mat. Restauranten drives av paret Oda Marie Brustuen og Eirik Nergaard. Oda og Eirik har etter noen år i hovedstaden flyttet tilbake til Odas hjemplass, Lillehammer, for å følge drømmen og åpne egen restaurant.

https://lyngmatogbar.no

 

Heim

heim-6741

Gastropub med 120 typer øl på tapp og flaske. Skal være et sted å føle seg hjemme, med god mat og stemning. Lav terskel, avslappet og med et godt utvalg hjemmelaget mat som burgere, fish & chips, bangers & mash, smårettfjøler og gryter.

Heim på Facebook

 

 

Park Cafe’n

parkcafen-6764

Har holdt hus i paviljongen i Søndre park siden 1933, men har vært drevet sammenhengende de siste 25 årene av Erik og Elisabeth Kongsrud. Åpent sju dager i uka hele året, med unntak av slutten av desember og hele januar. Bygget om og renovert i 2009, og har kjempesuksess med blant annet julerevy og konserter. Menyen skifter gjennom året, og all mat og kaker er hjemmelaget. Lillehammers store samlingssted sommerstid, berømt for sine Skagensmørbrød og kyllingsandwich. Sitteplass til ca 50 innendørs, og 300 utendørs.

Park Cafe’n på Facebook

 

 

Det lille pannekakehuset

pannekakehuset-6693

Åpnet i mai 2014, og spesialiserer seg på små, nederlandske pannekaker (Poffertjes) og vafler. Serveres med is, krem, frukt og bær eller bacon, skinke og ost. Uteservering utenfor, rutete duker og hjemmekos på innsiden.

Pannekakehuset på Facebook

 

 

Kafé Atelier Kakao

atelierkakao-6685

Kafé og lunsjsted med internasjonalt preg i det gamle fengselet. Godt utvalg i sjokolade og interiørartikler. Hjemmebakte kaker, pai og salater, og mulighet til å leie blant annet fengselscellene for selskaper og kveldsarrangementer.

Atelier Kakao på Facebook

 

 

Nikkers

nikkers-6737

Nikkers ER Lillehammer, og har vært det i nesten 25 år. Kafé, nattklubb og sportsbar i to etasjer, med hyttekos og norske tradisjoner i første etasje. Viden kjent for elgen med halve kroppen på utsida huset og hodet inne, stor peis, hyttemøbler og Nikkers-vaflene. Familiested på dagtid, pulserende uteliv på kvelden. Stor uteservering mot Mesna-elva.

Nikkers på Facebook

 

 

Blåmann

blamann-6768

Danske kokker med norske råvarer og uteservering over Mesnaelva. Satser på hjemmelaget mat i godt utvalg, fyldig bar. 200 sitteplasser inne, 100 ute.

Blåmann på Facebook

 

 

Brenneriet Nattklubb og Bryggerikjelleren Restaurant

(Foto: koro.no)
(Foto: koro.no)

Norges lengstlevende restauranthus med nattklubben Brenneriet og byens beste biff  under hvelvede tak i Bryggerikjelleren. 32-åringen er i fornying og får i løpet av de nærmeste dagene ny, toetasjers uteservering og blir dermed byens største.

Brenneriet på Facebook 

 

 

La Praline

lapraline-6746

Åpnet i oktober 2015 i det tidligere Hilroy-bygget i en av Storgatas bakgårder. Har nesten 100 typer belgisk konfekt, marsipan fra Gjøvik og tolv typer makroner fra Sebastien Bruno i Oslo. Godt utvalg kaffe og te, smoothies og muffins. Uteservering samt franskinspirert cafelokale innendørs.

La Praline på Facebook

 

 

Lykkelige Dager

lykkeligedager-6674

Midt på Sigrid Undsets plass, og navnet deretter. Café med økologisk og kortreist mat, godt utvalg i vegetar og glutenfritt. Åpner allerede 07.30, og har uteservering i sola bortimot hele dagen. All mat er hjemmelaget, og kaffen økologisk. Øl- og vinrettigheter. Tilbyr også biodynamisk vin, hjemmelaget iskrem og ferskpresset juice. Har utleiesykler til barna.

Lykkelige Dager på Facebook

 

 

Oliven

oliven-6749

Nyåpnet med nytt konsept i mai 2016. Greske delikatesser og gresk bistro med blant annet kaffe, paier og smaken av Hellas. Øl- og vinrettigheter, direkte importerte matvarer og en smak av verden.

Oliven på Facebook

 

 

 

FIKA

FiKA er en kaffe og smoothiebar. Har kaffe og te fra Solberg og Hansen samt egenproduserte smoothies og milkshakes. Er den eneste smoothiebaren i Lillehammer og her trives både barn, voksne og eldre.

Fika på Facebook

 

 

Opus

opus-6785Eneste Opus-cafe som ikke ligger i et kjøpesenter, men derimot midt i gågata. Lunsj- og middagsretter, is og
kaker, øl- og vinrettigheter. 90 sitteplasser inne, 30 ute.

 

 

 

 

 

 

 

 

Brooklyn Burger Joint

brooklyn-6794Ekte, amerikanske beef-burgere med hjemmelagde fries og milkshake. Liten meny, men mange kombinasjoner. Også kjent for sine steak-sandwiches og veganske Seitan-burgere. Alltid spennende varianter, og ”månedens burger” på tilbud.

 

Leserietleseriet-6799

Cafe og lunsjsted i Lillehammer Bibliotek. Paier, supper, buffet med et stort utvalg lunsjretter og kaker. Alt blir fersklaget hver morgen, og alltid ny, dagens suppe.

 

 

Toscana

DCIM106GOPROPizzarestaurant, cafe og bar med uteservering. Godt utvalg tyrkiske retter, pizza, pizzabuffet og take-away.

 

 

 

 

Øverlies kafeoverlies-6816

Øverlie-kiosken har vært tilstede i byen i over hundre år, og med nåværende eier i 13. Byens beste utvalg av soft-is, kule-is, gelato og slush. Pizza, lunsj- og middagsretter. Åpner klokka 10 og stenger når det er tomt for folk utpå kvelden.

 

Egonegon-6828

Koselig Egon-restaurant i Lillehammer Aktiemølle-bygget. Tre platåer og stor uteservering over Mesnaelva. Store porsjoner med alt fra biffsnadder og spare ribs til pizza, frokost- og lunchtallerkener, småretter, hamburgere og sandwicher.

 

Kunstkafeenkunstkafeen-6831

Ligger i Lillehammer Kunstmuseum. Godt utvalg kaker og smørbrød, øl- og vinrettigheter. Alle typer kaffe og en kontinental følelse. Bør gjerne kombineres med et besøk i kunstmuseet eller den nyrestaurerte kunsthagen utenfor. Plass til ca 90 innendørs, stor uteservering i sola på Stortorget.

 

Peppes Pizza

peppes-6839Gode, gamle Peppes midt i gågata, med uteservering, take-away og hjemkjøring. Har fått ny meny med flere sunnere alternativer. Pizza, burgere og salater for enhver smak, enten man foretrekker den italienske eller den amerikanske versjonen. Plass til ca 150 innendørs, alle rettigheter. Starter utkjøring allerede klokka 11 på hverdager og 13 i helgene. Egen lunsjmeny.

Lillehammer Pizzeria og Ristorante

lhmrpizzeria-6807Stort utvalg i pizza, tyrkiske retter, pasta, biffretter og hamburgere til rimelige priser. Take-away og hjemkjøring, uteservering på verandaen over Jernbanegata.

 

 

 

 

 

Lillehammer Bryggerilhmrbryggeri-6860

Lillehammers eget mikrobryggeri etablert i de gamle kjellerne fra det opprinnelige bryggeriet fra 1847. Serverer en smak av Lillehammer i form av egenprodusert øl, mat med basis i lokale råvarer og et innblikk i Lillehammers historie.

 

 

 

 

Hvelvet

I den tidligere Norges Bank-bygningen på Stortorget i Lillehammer finner du Hvelvet restaurant. Her får du god hjemmelaget mat i hyggelige og uformelle omgivelser, til fornuftige priser. Lokalene er nyoppusset i moderne og intimt design, der gjestene kan nyte en bedre middag – som 3, 4 eller 5-retter eller á la carte. Hit kan du ta med deg selv, venner, kollegaer, sjefer, ansatte, familie, barn, kunder og gjester til middag. Hvelvet har en restaurantdel med plass til ca 70 gjester og en selskapsdel «Gullsalen» med plass til ca 80. Vinkjelleren har plass til 24 personer. Ønsker du eget Chambre séparée så er det flere muligheter! Hvelvet har også catering.

Hvelvet restaurant på Facebook

 

 

Japan Sushijapansushi-6867

Sushispesialisten i Lillehammer med et bredt utvalg sushi og sashimi, forretter og varmmat. Stor på takeaway.

 

 

 

 

 

Les mer om Lillehammer

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz