Valdres nærmer seg Hemsedal og Kvitfjell på pris

NYTT: Levering og montering av yttervegger til en ny hytte i Raudalen Resort. Foto: Rauland Resort

Hyttesalget i Valdres har økt jevnt og trutt de siste årene: – Scorer veldig på at det er fire årstider.

Knut Walter Baldersheim er daglig leder hos Privatmegleren i Valdres. Han mener det er bra at Valdres klatrer oppover på prisstigen, og at de nå nærmer seg andre destinasjoner som for eksempel Hemsedal og Kvitfjell.

– Vi har hatt en tendens til at Valdres har ligget litt prismessig bak andre destinasjoner, men nå er stedet på vei oppover og det er veldig hyggelig, sier han.

Større belegg om sommeren

Baldersheim trekker blant annet fram at det er mer å gjøre enn bare å stå på ski og alpint i Valdres som gjør at det har blitt mer populært å kjøpe hytte.

– Valdres scorer veldig på at det er fire årstider her oppe. Det har kommet veldig mye mer med tiden at det ikke lenger bare er ski og alpin det gjelder. I Valdres har man for eksempel Jotunheimen og den naturen rundt, som er like fin på sommeren, sier han.

Baldersheim opplyser også at de fleste av overnattingsbedriftene i Valdres har større belegg om sommeren enn om vinteren, og at de som kjøper hytte dermed har et sted hvor de kan reise og gjøre noe hele tiden.

– I forhold til de som helt klart er vinterdestinasjoner så har Valdres fått en oppsving de siste årene, på grunn av at det er noe å gjøre hele året, sier han.

Ferierer mer i Norge

Trenden blant nordmenn er ifølge Baldersheim at vi ferierer mer i Norge i tillegg.

– Det er klart at når man kan eie en eiendom der man kan gjøre noe fire årstider i året, så tenker man at det gjør så flere vil kjøpe i vårt område, sier han.

– Tryggheten er også en grunn til at folk velger å kjøpe hytte i Valdres. Hyttemarkedet her har vært veldig stabilt, og prisene stiger jevnt oppover hele veien uten at det har vært noen plutselige svingninger, legger han til.

Så langt i år har det blitt solgt 173 fritidseiendommer i Valdres, mot 167 på samme tidspunkt i fjor. Disse tallene gjelder ikke nybyggUTVIKLING: Salgssjef Tone Greni syntes det har vært en fantastisk utvikling i hyttegrenda.

UTVIKLING: Salgssjef Tone Greni syntes det har vært en fantastisk utvikling i hyttegrenda. Foto: Rauland Resort

Design av Ferskvann - Utviklet av Vangen & Plotz